HakkımızdaMisyonumuz ve Vizyonumuz

Ne Arıyoruz?

Sinema, sadece bir sanat türü değil; düşünme, bilme, olma ve varolma  biçimidir.  Sinema yurttur, yaşam alanı veya habit/us/umuzdur artık!  Yurtlandığımız bu toprakların alüvyonuyla alevlenecek, şiiriyle dillenecek,  medeniyetiyle kültürlenecek, tarihiyle (history) hikâyelenecek (story) bir soluğa  veya bir dile olan ihtiyacımız âşikâr.  Kısaca,  İçine doğduğumuz dilin imkânlarını açacak  Senarist ve Yönetmen Adayları arıyoruz..

Neden Film Akademisi

Çünkü gırtlağımızda bir harf büyüyor…  Dillerimiz dolaşmadan konuşmak istiyoruz.  İstiyoruz ki, binyıllardır akmakta olan nehir, yatağını bulsun; biz yatağımızı  bulalım.  İstiyoruz ki, kendi dili üzerine konan ve oradan kon/u/şan bir sinemamız olsun.  İstiyoruz ki, hangi dünyaya kulak kesilmişsek, ‘diğeri’ni de duyan bir duruşumuz  olsun.

TÜRKİYE’NİN KÜLTÜR, SANAT VE DÜŞÜNCE MERKEZİ

Sakarya Üniversitesi Film Akademisi, aynı zamanda, Türkiye’nin kültür, sanat ve düşüncesinin nabzını tutan kültür merkezine dönüştürmeyi hedefliyor. Bu çerçevede, Türkiye’nin önde gelen düşünür, yazar ve sanatçılarının her hafta düzenli olarak katılacakları ve bütün üniversite öğrencilerinin ve Sakarya halkının katılacağı konferanslar düzenleyecek. Yine dünya sinemasının sinemada çığır açan, dil kuran ülke sinemalarının ve öncü yönetmenlerinin filmlerinin toplu gösterimleri yapılacak. Bazı ülke sinemalarının öncü yönetmenleri bu toplu gösterimlere davet edilecek ve Film Akademisi öğrencileriyle buluşacak, özel programlar yapacak..

ÖZGÜN FILM DILI VE ALTERNATIF AKADEMIK MODEL

İşte sinemanın bütün sanat türlerinin bileşkesi, bütün biliş, oluş ve varoluş biçimlerinin yeniden tanımlandığı çok katmanlı bir alan ve aura olduğu temel gerçeğinden yola çıkılarak Sakarya Üniversitesi Film Akademisi’nde verilecek sinema eğitimiyle, sadece sinema alanında değil, sinemanın dışındaki disiplinlerde de Türkiye’de film eğitimi başta olmak üzere bütün diğer akademik alanlarda bu ülkenin medeniyet coğrafyasının ilim, irfan ve hikmet geleneklerinden beslenen ve bütün disiplinlere ve alanlara seslenen, ses veren, kaynaklık teşkil eden özgün bir film dilinin ve imajinatif bir eğitim modelinin nasıl geliştirilebileceğinin ipuçları verilmeye çalışılacak.