Eğitim Vizyonu

image

Yaratıcı Ruh-Kurucu İrade

Ülkemizdeki sinema-televizyon eğitiminin, kendi dinamiklerimizden ve dünyanın dinamiklerinden oluşan iki temel kaynağı, yaratıcı bir ruhla ve kurucu bir iradeyle harekete geçirebilecek sinerjiye ihtiyacı vardır. Böyle bir sinerjiyi üretecek;
• Analitik
• Eleştirel
• Uygulamalı
• Medeniyet perspektifine dayalı ufuk ve zihin açıcı bir eğitim modeli uygulanmalıdır. 

Teori: Yaratıcı ruh ve Yol Haritası 

Teorik altyapı, bir eğitim sisteminin, yaratıcı ruhunu oluşturur ve kültürel bir yol haritası sunar. Yol haritası olmayan kişiler, yollarını ve enerjilerini kaybederler. Sinemada önemli atılımlar gerçekleştiren sinemacılar ve ülkeler, iyi belirlenmiş bir kültürel yol haritası olduğu için başarılı olmuşlardır. Örneğin Amerikan Sineması, Avrupa Sanat Sinemaları, Çin Sineması, Japon Sineması, İran Sineması ve Latin Amerika sineması, özgün film dilleri ve gelenekleri geliştirebilmişlerdir.

Pratik: Kurucu İrade ve Yolculuk

Sinema ve televizyon, yolculuk yapılan alanlardır. Yolculuğa, hazırlıksız ve yol haritası olmadan çıkılamaz. Yol haritası ve yol haritasını sunan kültür ve medeniyet iyi bilindiği zaman, hem diğer kültürlerle ve medeniyetlerle yaratıcı ilişkiler kurulabilir, hem de hedefe ulaşılabilir.

*Film Akademisi her yıl Güz dönemi teori dersleri ile başlar. İlkbahar dönemi ise Uygulama Atölyesi ile devam eder.

*Dersler sadece Film Akademisi’ne kabul edilen öğrencilere açıktır. Seminer ve Film gösterimleri ise tüm SAÜ öğrencilerine açık olarak düzenlenmektedir. 

 

 

Copyright © Tüm Hakları Saklıdır - Sakarya Üniversitesi Film Akademisi

Giriş Yap